En Viral Dubai-Choklad
Jag tror att jag är en av de sista på den här bollen.. Men.. Lyxigt choklad med smak av pistage – så gör du den virala chokladen hemma!
Har du också sett den omtalade Dubai-chokladen på sociala medier? Den glänsande, nötiga chokladbiten har tagit TikTok med storm – och det är inte svårt att förstå varför. Med sin lena fyllning, crunchiga nötter och läcker finish. Det bästa? Du kan göra den hemma – snabbt, enkelt och helt magiskt gott.
Jag testade att köpa färdigrostade kadayif trådar, dom smakade lite bränt så jag fick blanda ut fyllningen med säkert dubbelt så mycket pistagekräm för att få bort den brända smaken. Mitt tips är att blanda lite av varje och smaka av.
Mitt recept blev såhär:
ca 200 g ljus choklad (annan om du önskar)
60 g kadayiftrådar (färdigrostade)
150 g pistagekräm
1 msk tahini
1 nypa salt
Gör så här:
Klä exempelvis en brödform ca 11 x 25 cm lång med bakplåtspapper eller använd chokladformar. Smält chokladen i mikrovågsugn på låg effekt, tag ut och rör om då och då så att chokladen inte bränns.
Häll i den smälta chokladen i formen/formar i ett jämt lager, banka formen lite lätt i bordet så att luftbubblor försvinner. Häll av överflödig choklad och ställ i kylen för att låta chokladen stelna.
Blanda de de rostade trådarna med pistagekräm, salt och tahini.
Lägg blandningen ovanpå den stelnade chokladen i ett jämnt lager.
Häll över den smälta chokladen över pistageblandningen i ett jämt lager.
Låt stelna i kylen och servera!