Lyxig laxsallad
En krämig laxsallad till både buffé som till egen rätt, 2 portioner som huvudrätt och 4 – 6 portioner som bufférätt, rätten är skapad i samarbete med Cylinda.se
Ingredienser: (2–4 portioner)
250 g lax
75 – 100 g valfri sallad
8–10 medelstora potatisar
2 msk majonnäs
1 dl crème fraiche
1 st schalottenlök
1 tsk Dijon eller annan senap
Salt
Peppar
Gör så här:
Koka potatisen och ställ åt sidan för att svalna.
Finhacka schalottenlöken.
Rör ihop schalottenlöken, majonnäs, Crème Fraiche och dijon i en skål. Smaka av såsen med salt och peppar.
Blanda i potatisen i den krämiga såsen.
Lägg upp salladen på ett fat och häll över den krämig potatisen.
Stek eller grilla laxen.
Toppa salladen med lax och extra salt och peppar om det önskas.
Servera.