Här kommer ännu fler äbleskvier, dom danska donutsen. Nu med choklad gjorda i C3´s nya äbleskviebagare, en maskin som enkelt bakad dessa godbitar! En prefekt dessert / mellanmål till både barn som vuxna, går att servera på många roliga vis, varför inte på grillspett? 

[Ingredienser]

Gör såhär:

Värm mjölken och blanda i smöret, rör tills de smält ihop ordentligt.
Blanda jästen med en skvätt kall mjölk och tillsätt sedan resten av mjölk och smör blandningen.

Rör ner äggulorna och sen mjöl, socker, salt och citronsaften. Blanda väl.

Vispa äggvitan fast och vänd ned den i smeten.

Låt smeten jäsa i ca 30 minuter.

Värm upp äbleskvie-järnet och grädda dem, vänd på dem med jämna mellanrum för att få jämna bollar. Använd 2 st grillpinnar för att på lättaste sätt vänta på bullarna.

Fyll äbleskvierna med choklad: Klicka i smet i maskinen, innan det är dags att vända på bullarna trycker du ned fyllning i mitten och sen vänder på bullen. Då får du en härlig fyllning i.

äbleskviercoco1

Translated: Äbleskvier, Danish donuts with chocolate!

250ml milk
75 g butter
25 g yeast
3 pcs eggs
200 g flour
2 tablespoons sugar
a pinch of salt
a few drops of lemon juice

Heat the milk and mix in the butter, stirring until they melt together properly.
Mix the yeast with a dash of cold milk then add the rest of the milk and butter mixture.

Stir in the egg yolks and then the flour, sugar, salt and lemon juice. Mix well.

Beat the egg whites firm and turned it into the batter.

Leave to rise for about 30 minutes.

Warm up äbleskvie-iron and bake them, turn them periodically to even the balls. Use 2 pieces barbecue sticks to the easiest way to wait for the buns.

Fill äbleskvierna with chocolate: Click the batter into the machine, before it’s time to turn on the buns, press the filling in the center and then turn on the bun. Then you get a lovely filling.