Nu när vi ändå är inne på en Amerikansk vecka så kan vi ju fortsätta med de också..

Jag har nu testat ett nytt amerikanskt recept på cheesecake som jag har översatt och testat. Det som dom i USA brukar använda mest i sina bakverk som inte vi använder är ägg. Jag har inte bakat många svenska cheesecakes med ägg och jag har även testat att göra amerikanska småkakor som innehåller ägg men jag måste säga att det är inte någon höjdare.

Ingredienser:

Botten:
3dl kaksmulor
3msk socker
6msk smält smör

CreamCheesen:
250g cream cheese
2dl socker
2msk florsocker
3ägg
250g gräddfil
1msk vaniljsocker

Topping:
150g mörk choklad
1dl vispgrädde

Mixa kaksmulorna tills dom är relativt små, använd helst digistivekex för bästa smak.

Blanda i sockret och smöret. Häll över smulorna i en ungsform och platta till så jämt som möjligt.

Sätt ugnen på 160grader.

Börja nu med cream cheese smeten. Blanda alla ingredienser till en smet, blanda väl. Smeten blir ganska rinnig men det ska den vara.

Häll smeten över kaksmulorna och ställ in i ugnen.

Grädda i ugnen i ca 45 minuter.

När kakan är klar skall den svalna och medan kakan svalnar kan du göra Choklad toppingen som även kallas choklad ganaché.

Hacka chokladen i ganska små bitar. Koka upp grädden och häll i chokladen, rör om till chokladen är helt smält och det blivit en smet.

Bred chokladen över kakan och ställ i i kylen. Det tar ett tag innan chokladen har stelnat ordentligt.

Det tar ca 5timmar innan kakan har stelnat ordentligt.

Sedan är det bara att servera små bitar.