Spännande smakkombination av avokado och citron i en härlig sorbe. Detta recept fungerar bäst i glassmaskin men går bra att bara ha i frysen också. Till skillnad från vanlig gräddglass som är gjord på grädde är sorbet främst gjord på socker och vatten, jag tycker nog gräddglass är snäppet godare ändå.
[Ingredienser]
Gör såhär:
Mixa avokadon helt slät i hushållsmixer med citronsaft och ca 2 msk vatten.
Blanda avokadokrämen med strösocker, citronsaft och vatten i en stor bunke.
Tillsätt äggvitor. Rör om ordenligt.
Frys till sorbet i frysen eller i glassmaskin.
Servera!
Sorbet med avokado hur spännande som helst 🙂
har sett avokado glass lite här och där och den verkar vara populär,dock har ja aldrig ätit avokado så vet inte om ja skulle våga gå på men kanske i glass skulle ja nog ta mig en smakbit för din ser god ut
Avokado sorbet låter jättespännande!!
Vilken härlig kombo…. det låter onekligen mycket spännande med avokado i sorbet!
Det är så perfekt med avokadoglass. Jag har länge brukat göra en supersnabb och enkel glass med avokado, banan och hallon och det blir så gott, det ger en så bra konsistens 🙂
Låter spännande!
Måste testa att göra avokadoglass/sorbet nångång, så nyfiken på hur det smakar. Lär ju bli en härlig krämighet utav avokadon iallafall 🙂
Wow, låter och ser supergott ut! Det här ska jag testa någon gång!