Nu är det dags att inviga en ny kategori här i bloggen, nämligen Tapas! (som finns under Mat kategorin). Jag är lite inne på de här med tapas just nu och vill tipsa er om ett gäng härliga rätter till en lyckad tapas bjudning. Kom jätte gärna med förslag på vad ni skulle vilja se i tapas kategorin. Alla förslag är välkomna! 
Ingredienser: Baconlindade dadlar, 8 st 
  • 8 st dadlar utan kärnor
  • 1 pkt bacon (8 skivor)
Gör såhär:
  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Rulla in varje dadel i en hel baconskiva. Stick i en tandpetare så det sitter.
  • Lägg de inlindade dadlarna på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda i ugnen tills baconet får färg, cirka 15 – 20 minuter.
  • Servera dadlarna varma eller ljumma.

———-

Ingredients: Bacon Wrapped Dates, 8 pcs

8 pieces of dates without seeds
1 pkg bacon (8 slices)

Do:

Preheat the oven to 225 degrees.
Roll each dadel in an entire bacon slice. Stick a toothpick so it sits.
Place the wrapped dates were on a plate with baking paper.
Bake in the oven until the bacon is golden brown, about 15-20 minutes.
Serve the dates warm.