Hej på er! Är det bara jag eller har fler där ute fått lite vår-feeling? Det är så härligt att baka under våren, jag får så mycket inspiration och vill baka allt på en gång. Jag tycker även att jag får extra mat inspiration också – Det blir mycket fräsch vegetariskt och fick sådär på vårkanten. Vad vill ni helt äta när ni får lite vårfeeling? 

Ingredienser: (6-8 portioner)

3 st mogna bananer 

1 dl jordnötssmör

200 g smör

2,5 dl strösocker

1/2 dl farinsocker

1 tsk malen kanel

4 ägg

3 dl vetemjöl

Toppa med vispad grädde och saltade jordnötter Jag har även toppat med en pannacotta virvel – se receptet här! 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C
  2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
  3. Mosa bananen tillsammans med farinsocker och jordnötssmör.
  4. Rör försiktigt ihop de övriga ingredienser med de mosade bananerna.
  5. Smöra eller täck en form med bakplåtspapper (ca 20cm).
  6. Häll smeten i formen & grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  7. Låt kladdkakan svalna helt i kylskåp.
  8. Toppa med godsaker!

Tips: För att få en riktigt kladdig kaka fast ska den förvaras i kylen några timmar innan den skärs upp. Då blir det fina kladdiga bitar utan att kakan rinner. 

Servera och njut!