Hej på er! Är det bara jag eller har fler där ute fått lite vår-feeling? Det är så härligt att baka under våren, jag får så mycket inspiration och vill baka allt på en gång. Jag tycker även att jag får extra mat inspiration också – Det blir mycket fräsch vegetariskt och fick sådär på vårkanten. Vad vill ni helt äta när ni får lite vårfeeling?
Ingredienser: (6-8 portioner)
3 st mogna bananer
1 dl jordnötssmör
200 g smör
2,5 dl strösocker
1/2 dl farinsocker
1 tsk malen kanel
4 ägg
3 dl vetemjöl
Toppa med vispad grädde och saltade jordnötter Jag har även toppat med en pannacotta virvel – se receptet här!
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C
- Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
- Mosa bananen tillsammans med farinsocker och jordnötssmör.
- Rör försiktigt ihop de övriga ingredienser med de mosade bananerna.
- Smöra eller täck en form med bakplåtspapper (ca 20cm).
- Häll smeten i formen & grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
- Låt kladdkakan svalna helt i kylskåp.
- Toppa med godsaker!
—
Tips: För att få en riktigt kladdig kaka fast ska den förvaras i kylen några timmar innan den skärs upp. Då blir det fina kladdiga bitar utan att kakan rinner.
Servera och njut!
Lämna en kommentar