Oj va mycket ingredienser det såg ut, som ett långt och jobbigt recept men så är det inte så bli inte avskräckta nu! haha Den är super god och enkel att göra!
Gör såhär:
Paj botten:
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop alla ingredienserna till en deg. Om degen blir för lös, tillsätt med mjöl. Om degen blir för hård så tillsätt med smör. Låt egen ligga i kylen i ca 20 minuter. Tryck ut degen (eller kavla) i en springform (ca 22 cm). Grädda i ugnen i ca 10 – 15 minuter.
Kolakräm:
Låt en oöppnad burk kondenserad mjölk koka i ca 1 ½ timme täckt med vatten. Låt burken svalna innan den öppnas, den är krämen klar!
Vaniljkräm:
Rör ihop socker, maizena och äggulor i en bunke. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna och lägg stången och fröna i en kastrull. Tillsätt mjölken och koka upp. Ta bort vaniljstången ur smeten och vispa ner mjölken i äggblandningen. Blanda väl och häll sedan tillbaka allt i kastrullen. Koka försiktigt under omrörning tills blandningen tjocknat. Häll upp allt i en bunke och rör ner smöret. låt svalna.
Garnering:
Bred på kolakrämen över bottnen, lägg på skivade bananer, häll över vanilkrämen.
Toppa med vispad grädde, jordnötter, hyvlad choklad och pudra med lite kakao på toppen.
Så gott, kolakräm och banan är gott ihop!
Det där såg riktigt gott ut lär jag ju säga! 🙂
Tycker den ser grymt fin ut och instämmer med Katarina, banan och kola mums!
Hmm, som en banoffi plus vaniljkräm typ. Måste man ju helt klart testa, men det får bli utan choklad i vårt fall. Jag tål inte kakao.
Senaste banoffin vi gjorde hade vi pepparkakor till botten, DET var helt fantastiskt gott. Men jag brukar göra egen kolasås istf att koka kondenserad mjölk, den blir lite FÖR söt för min smak.