Nu har det varit lite väl nyttigt här i bloggen va? Då kör vi till med en banankaka med extra allt helt enkelt. En riktigt energibomb så det står härliga till. Mycket saftig banan, mumsig hasselnötskräm, extra nötte och chokladsås, Mums! Kan det bli godare?

[Ingredienser]

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175°C.

Smält smöret i en kastrull och låt svalna.

Vispa upp ägg tillsammans med socker, vaniljsocker, bakpulver och salt.

Rör sedan ned smöret och grädden under omrörning, lite i taget. Skiva ner bananerna och tillsätt sedan mjölet.

Häll smeten i väl smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.

Gräddas i ca 25 – 30 minuter beroende på storlek.

Låt kakan svalna.

Brede sedan på ett lager med hasselnötskräm, strö över med hackade nötter och ringla på lite extra chokladsås.

Tips: Det går även bra att använda sig av jordnötssmör och de nötter man tål/gillar. Kombinera med det du tycker är det allra godaste! 

banankakaExtra1 banankakaExtra2

Translated: Banana cake with all the extras!

75 g butter
2 1/2 dl sugar
2 tablespoons cream
1/4 teaspoon salt
1 teaspoon vanilla
2 eggs
2  bananas
2 1/2 dl flour
1 1/2 teaspoons baking powder
– Nutella / hazelnut cream
– Chopped nuts
– chocolate sauce

Preheat the oven to 175 ° C.

Melt the butter in a pan and let cool.

Whisk the eggs with sugar, vanilla sugar, baking powder and salt.

Then stir in the butter and the cream while stirring, a bit at a time. Slice the bananas and then add the flour.

Pour batter into well-greased and floured mold with removable bottom, about 24 cm in diameter.

Bake for about 25 – 30 minutes depending on the size.

Let the cake cool.

Brede a layer of hazelnut cream, sprinkle with chopped nuts and drizzle with a little extra chocolate sauce.