En mumsig tårta med allt gott man kan tänka sig! Perfekt både till finkalas som till vardags.
Gör såhär:
Sätt ugnen på 110°C grader
Vispa äggvitorna till ett fast skum, häll i lite socker i taget tillsammans med citronsaften under kraftig vispning.
Marängen skall vispas till en fast massa.
Häll ut marängen på en plåt med bakplåtsppaper
Gör ett litet hål i mitten av marängen där alla godsaker skall fyllas när marängen är klar.
Tag ut marängen ut ugnen och låt svalna.
Häll i ducle de leche (i den konsistensen du gillar bäst) i mitten av marängen.
Skiva en banan och lägg över ducle de lechen.
Vispa grädden och toppa med.
Toppa sedan med dina favoritbär!
Servera!
———————————————————–
In English:
Berry and merinque cake
2 egg whites
1 dl granulated sugar
1 teaspoon fresh lemon juice
1/2 can of ducle de leche
1 banana
2 dl whipping cream
Berries for the toppings
Preheat the oven to 110 ° C degrees
Beat the egg whites to a solid foam, pour a little sugar at a time along with the lemon juice with vigorous whisking.
Meringue be whipped into a solid mass.
Pour the meringue on a plate with bakplåtsppaper
Make a small hole in the center of the meringue with all the goodies to be filled when the meringue is ready.
Remove the meringue from the oven and let cool.
Pour in 1.5 ducle de leche (to the consistency you like best) in the center of the meringue.
Slice a banana and place over ducle the Lechen.
Whip the cream and top with.
Top it off then with your favorite bar!
Serve!
Men gud va gott det låter med dulce de leche på marängen!!! Lämpligt nog har jag en halv burk stående i kylen och ”skräpar” efter att ha gjort banoffiepaj i helgen!
Det måste man Alltid ha! 😀
Men gud vad gott, maräng och dulche de leche….farligt, farligt!!
Kram
Mums:)