En mumsig tårta med allt gott man kan tänka sig! Perfekt både till finkalas som till vardags. 

[Ingredienser]

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 110°C grader

Vispa äggvitorna till ett fast skum, häll i lite socker i taget tillsammans med citronsaften under kraftig vispning.

Marängen skall vispas till en fast massa.

Häll ut marängen på en plåt med bakplåtsppaper

Gör ett litet hål i mitten av marängen där alla godsaker skall fyllas när marängen är klar.

Tag ut marängen ut ugnen och låt svalna.

Häll i ducle de leche (i den konsistensen du gillar bäst) i mitten av marängen.

Skiva en banan och lägg över ducle de lechen.

Vispa grädden och toppa med.

Toppa sedan med dina favoritbär!

Servera!

———————————————————–

In English: 

Berry and merinque cake

2 egg whites
1 dl granulated sugar
1 teaspoon fresh lemon juice
1/2 can of ducle de leche
1 banana
2 dl whipping cream
Berries for the toppings

Preheat the oven to 110 ° C degrees

Beat the egg whites to a solid foam, pour a little sugar at a time along with the lemon juice with vigorous whisking.

Meringue be whipped into a solid mass.

Pour the meringue on a plate with bakplåtsppaper

Make a small hole in the center of the meringue with all the goodies to be filled when the meringue is ready.

Remove the meringue from the oven and let cool.

Pour in 1.5 ducle de leche (to the consistency you like best) in the center of the meringue.

Slice a banana and place over ducle the Lechen.

Whip the cream and top with.

Top it off then with your favorite bar!

Serve!