Inlägget innehåller annonslänkar.

Läcker sommar pizza! Toppa med dina favorit tillbehör och lägg pizzan i ugnen eller på grillen. Vi har äntligen fått tag på en grill som vi är väldigt nöjda med (efter att ha varit helt utan grill i 2 år). Vi köpte en Kamado Sumo från Cervera , med tillhörande pizzasten blir pizzorna perfekta! Det här är absolut värt pengarna tycker jag, gillar du pizza och att grilla ja då är de bara att unna sig en tipp topp grill som ger perfekt resultat! 

Ingredienser: (4 st mindre pizzor)

5 dl Tipo 00 mjöl

50 g färsk jäst

2,5 dl ljummet vatten (38°C)

1/2 tsk salt

1 msk olivolja

Gör så här: 

Smula ner jästen i en bunke och tillsätt ljummet vatten, salt och olja.

Rör om tills jästen har löst sig.

Arbeta i mjölet i degen, lite i taget tills det har blivit en härlig slät deg.

Blir degen för lös tillsätter du mer mjöl och om den blir för fast kan du röra ner lite extra vatten. 

Låt jäsa i 1 timme och baka sedan ut till 4 delar. Låt vila i ca 20 minuter innan du bakar ut pizzorna.

 

TIPS PÅ KALLJÄST DEG: Vill du ha degen i kylen över natten för att få till en långsam jäsning använder du istället 25 g jäst och lite kallare vatten att lösa upp jästen i. Låt stå övertäckt i kylen över natten och baka ut degen i 4 delar och förvara i kylen tills det är dags att baka ut pizzorna. 

Vi toppade och gräddade pizzorna på 300°c i grillen under ca 5-7 minuter beroende på tjocklek.

 

PERFEKT PIZZA I VANLIG UGN: Vår super härliga pizzasten (som nu är på REA) fungerar såklart även i en vanlig ugn. Lägg in stenen i ugnen och värm upp ugnen till 275°C . Ju varmare pizzasten desto krispigare botten. Baka ut pizzan och skjutsa in pizzan på pizzastenen med hjälp ev en pizzaspade eller stekspade. 

 


 Alla våra grilltillbehör och grill är också köpte på Cervera! Det är just nu bra priser på just grill grejer nu såhär i slutet på sommaren, men vem ställer in grillen redan nu? Vi har många pizzor kvar att grilla!