Nu är det dags att plocka fram bären till härligt somliga recept! Jag har frysen full mer massa bär, massa vinbär som var tänkt att jag skulle göra saft på men inte riktigt kommit igång med de än. Receptet på den här cheesecaken kan jag verkligen rekommendera! Glöm inte att ta ut den ut frysen ca 30 minuter innan serveringen för annars blir det svårt att få till snygga tårtbitar. 

[Ingredienser]

Gör såhär: 

Botten: Sätt ugnen på 175grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och potatismjöl. Rör noga! Tillsätt sedan vetemjölet och rör om noga så att inga klumpar bildas.Smöra och bröa en form och fyll den med smeten. Grädda i ca 35 minuter. Låt svalna och dela sedan i 3 delar.

Cheesecakesmet: Vispa cream cheese, ricotta, vispgrädde, strösocker och vaniljpulver. Dela smeten i 2 lika stora delar. Tillsätt sylten i den ena delen. Lägg en botten längst ned i en form (är formen för låg kan du göra högre kanter med hjälp av bakplåtspapper). Häll över hälften av smeten över botten och låt stelna i frysen under ca 30 minuter. Lägg över ännu en botten över smeten och häll över andra hälften av smeten. Låt stelna i frysen i ca 5 timmar.

Tag fram tårtan i god tid innan servering, ca 30 minuter.

Dekorera med färska eller frysta bär.

Translated: Frozen berry cheesecake! 

Cake base :
4 eggs
2 dl sugar
1 tbsp vanilla sugar
2 teaspoons baking powder
1 dl potato flour
1 dl flour

Cheesecake Batter :
300g cream cheese
250 g of ricotta
4 dl whipping cream
1 1/2 dl sugar
1/2 tsp vanilla powder
possibly 1/2 dl jam

Decoration :
Fresh or frozen strawberries

To do: Cake base: Preheat the oven to 175 ° C . Beat eggs and sugar until white and fluffy. Add the vanilla sugar, baking powder and potato flour. Stir carefully! Then add the flour and stir well (no lumps). Add butter and sprinkle with flour a mold and fill it with batter. Bake for about 35 minutes. Let cool and then cut into 3 parts.

Cheesecake Batter: Beat the cream cheese, ricotta, whipped cream , powdered sugar and vanilla powder. Divide the batter into 2 equal parts. Add jam in one portion. Add a bottom at the bottom of a form ( the mold is too low , you can make higher edges using parchment paper ) . Pour half of the batter over the bottom and let it set in the freezer for about 30 minutes. Add on another ground over the batter and pour the other half of the batter. Leave to set in the freezer for about 5 hours.

Take out the cake well before serving, about 30 minutes.

Decorate with fresh or frozen berries .