[ Gravid v 28 ]

Besök på förlossningen. För några veckor sen fick vi vara med om första besöket på förlossningen. Vilket i Skövde verkligen är super fint, nyrenoverat, både förlossning och BB. Helt nya salar, vissa beskriver det som hotellrum på BB, kan det verkligen stämma? Det låter ju toppen! haha. Men i alla fall, efter en lång dag på jobbet kom jag hem och funderade på om jag verkligen känt några fosterrörelser under dagen.. Tänkte riktigt noga och kom fram till att det var knappt.. La mig på sidan och försökte känna efter.. det va knappt, hon som brukar vara så livlig för minsta lilla. Jag hade fått en blankett som handlade om minskade fosterrörelser från min barnmorska som Henrik fick läsa igenom och hans reaktion va mer – Ring förlossningen nuuu! Jag ringde förlossningen och vi fick komma in på stört (så lyxigt att bo så nära!), vi fick ett rum av en sköterska, sen kom läkaren och tyckte vi skulle kolla läget med ultraljud. 

Åh vilken lättnad att se att hon låg med ryggen upp och sparkade snett nedåt mot min svanskota. Hon rörde sig inte så mycket men ändå lite, och hjärtat slog som vanligt. Läkaren mätte flödet i navelsträngen, hur mycket fostervatten det fanns, hur stor hon va och vad hon vägde. Det stämde så fint med måtten ”hon ska ha” för den veckan vi var i då. 

Magen1 Magen4

Zzzz. Jag sover ganska dåligt på natten, jag vet inte riktigt hur jag ska ligga bekvämt. BulanKulan bara växer och växer, jag hinner knappt med! Den här veckan har jag börjar drömma läskiga förlossningsdrömmar med allt vad man kan tänka sig kan hända, framförallt det dåliga och läskiga! Det kanske är en förberedelse på det värsta? Då kan det ju bara gå bättre! Jag är rädd för värkarna, kommer ihåg dom från mitt första missfall, det var den värsta smärtan jag känt i hela mitt liv. Men jag hoppas att smärtan kopplas ihop med – Ååh nu är hon på G va kul! Håller tummarna för det i alla fall!