Halojj på er allesammans. Ett härligt recept som passar perfekt till hösten och vintern i samarbete med Cylinda!  Kika ner på receptet och njut! Enkla biffar och super enkel variant på potatiskaka. Mums!

Cylinda-Biff2 Cylinda-Biff3

Ingredienser till 4 portioner

Enkel variant på Potatiskaka: 

3 – 4 stora svenska potatisar

ca 2 dl grädde

4 msk smör

4 skivor ost

Salt & Peppar

Sätt ugnen på 200°C. Tvätta potatisarna ordentligt och låt skalet sitta kvar. Skiva potatisen i tunna skivor. Dela upp skivorna i 4 mindre formar. Toppa med din favorit ost och 1 msk smör i varje form. Häll i ca i msk grädde i varje form och pressa ihop potatisen ordentligt med hjälp av en likadan form som går i eller en mortel. Häll sedan i grädde så det nästan täcker potatisen. Grädda i ca 30 minuter. 

Biffar: 

500g nötfärs

1 st ägg

Salt & Peppar efter smak

Övriga kryddor efter smak, gärna lite vitpeppar, chili och paprika.

Blanda ihop allt och forma till 4 st biffar. Stek biffarna i rikligt med smör och låt sedan biffarna vila på en tallrik.

Gör såsen i det stekta som är kvar i pannan. Lägg i biffarna i såsen sen när den är klar, och låt puttra i några minuter innan servering.  

Sås: 

2,5 dl grädde

1 st gul lök

2 msk japansk soya

Salt & Peppar

Efter att ha stekt biffarna och tagit upp dom, tillsätt mer smör i pannan och stek löken. Tillsätt grädden, soya och kryddor. 

Låt koka i några minuter och lägg sedan i biffarna och låt puttra några minuter, sen är det dags för servering!