Riktiga små mini biskvier, allt i en tugga, eller två. I äkta biskvier finns det en smörkräm smaksatt med smält choklad eller kakao. Många har inte riktigt så stor koll på vad skillnaden är mellan en Sarah Bernhard och en Biskvi men skillnaden är att biskvier innehåller chokladsmörkräm och en Sarah Bernhard innehåller en choklad ganache (tryffelsmet) istället.

[Ingredienser]

Botten:
150 g mandelmassa
1 äggvita

Fyllning:
5msk florsocker
1 äggula
150 g smör
2 tsk vaniljsocker
2msk kakao

Garnering:
200 g mörk choklad

Gör såhär:

Blanda först en jämn smet med ingredienserna till botten, mandelmassan och äggvitan. Spritsa smeten som 5kronor på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 5 minuter i 175 grader. Låt sedan svalna.

Blanda samman alla ingredienser till fyllningen till en jämn smörkräm. Bred på smörkrämen på mandelbotten så att det blir en liten topp vilket är lättast med en sked.

Låt smörkrämen stelna något i kylen innan dessa skall doppas i choklad, ca 30 minuter.

Hacka och smält chokladen över vattenbad och doppa försiktigt biskviernas toppar i chokladen och låt stelna.

Nu är det dags för ett smakprov!