Riktiga små mini biskvier, allt i en tugga, eller två. I äkta biskvier finns det en smörkräm smaksatt med smält choklad eller kakao. Många har inte riktigt så stor koll på vad skillnaden är mellan en Sarah Bernhard och en Biskvi men skillnaden är att biskvier innehåller chokladsmörkräm och en Sarah Bernhard innehåller en choklad ganache (tryffelsmet) istället.
Botten:
150 g mandelmassa
1 äggvita
Fyllning:
5msk florsocker
1 äggula
150 g smör
2 tsk vaniljsocker
2msk kakao
Garnering:
200 g mörk choklad
Gör såhär:
Blanda först en jämn smet med ingredienserna till botten, mandelmassan och äggvitan. Spritsa smeten som 5kronor på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 5 minuter i 175 grader. Låt sedan svalna.
Blanda samman alla ingredienser till fyllningen till en jämn smörkräm. Bred på smörkrämen på mandelbotten så att det blir en liten topp vilket är lättast med en sked.
Låt smörkrämen stelna något i kylen innan dessa skall doppas i choklad, ca 30 minuter.
Hacka och smält chokladen över vattenbad och doppa försiktigt biskviernas toppar i chokladen och låt stelna.
Nu är det dags för ett smakprov!
Vilka söta! Jag gillar bakverk i mini format. Då kan man äta fler sorter 🙂 Och det är perfekt till barnkalas också.
Måste verkligen testa att göra egna biskvier
Det där ska jag testa att göra! De var såå fina när de var så småa. 😀
Dessa små mini-biskvier måste jag testa att göra! 🙂
När Anki jobbade extra på café såldes det ett antal av dessa, speciellt på lördagarna av någon märklig orsak. Rent livsfarliga att ha framför sej i disken, kan intyga att det slank ner både två och tre vissa dagar…
Så söta! Perfekt storlek tycker jag, så kan man äta fler 🙂
Så himla söta! Jag älskar bakverk i miniformat, dessa måste jag absolut testa 🙂
Dessa är sååå goda. Ett litet tips som jag brukar göra är att byta ut kakaon i krämen mot en smakessens av något slag. Har än så länge gjort med päron, blåbär, persika och smultron… Gud va gott/Kramiz
Vilka fina! Jag tycker för övrigt att alla bakverk blir båda godast och finast i små format. 😀