Som botten har jag gjort en marängbotten, sedan vispat ihop en vaniljkräm, vispad grädde och dekoration av massa goda blåbär! Jag och min sambo Henrik och våran mops Märta var ute på promenad i skogen och plockade ett gäng med blåbär som kommer användas väl!
Marängbotten:
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa 2 äggvitor tills dem börjar skumma.
Tillsätt 1 ½ dl socker, lite i taget.
Vispa till det blivit en fast massa som kan vändas upp och ner utan att rinna ut.
Stryk ut marängen på en plåt med bakplåtspapper i en rund form.
Grädda i ugnen i ca 1 timme.
Låt svalna och bygg upp en tårta!
Det är nästan farligt att läsa din bligg på morgoben – sltsuget sätter in direkt! 🙂
Mm, smarrigt!
åh va gott.ska ta och plocka blåbär i morgon,har sett massvis i skogen,så gott med blåbär,klart en favorit och nu är de säsong.
Absolut, det är bara att passa på, jag tror det blir ett gäng i frysen för min del med! (:
Jösses vad god den ser ut <3
Måste ut och plocka blåbär! mmmm
Härligt med färska blåbär, det är ju så gott!!
marängtårtor med bär tröttnar man verkligen aldrig på!
Hur har jag kunnat missa denna??? Jag som älskar maräng yum yum!