Jag delade för ett tag sedan en fråga i min insta story (@littledessert) om vilket recept ni ville ha med blåbär. Det blev en ganska enhälligt resultat – Blåbärskladdkaka och ett gäng röster på blåbärspaj så det kommer säkert det också framöver. Men såklart, er önskan är min lag – här kommer blåbärskladdkakan! Sååå god! Jag har även toppat kakan med några torkade blomblad. Det är det perfekta hemgjorda strösslet, torka blad från ätbara blommor i olika färger! Jag använde mig av den blåa cikorian och gula & röda rosor. 

Blåbärskladdkaka, räcker till ca 6 personer

Ingredienser: 

2 st ägg

2 dl strösocker

100 g vit choklad

100 g smör

2, 5 dl vetemjöl

1 nypa vaniljpulver

1 dl färska blåbär

Florsocker att pudra över kakan med 

Gör så här: 

Sätt ugnen på 175°C (över & undervärme).

Smöra en pajform eller klä en springform med bakplåtspapper.

Rör ihop ägg, vaniljpulver och strösocker.

Smält försiktigt smöret tillsammans med chokladen i mikro eller i kastrull (blir det för varmt skär det sig med chokladen).

Rör ner mjölet och smörblandningen i äggsmeten, rör om till en slät smet.

Häll över smeten i en form och lägg över alla blåbär.

Grädda kakan i mitten av ugnen under ca 15-20 minuter för en härlig kladdighet.

TIPS: När kakan har svalnat kan du ställa den i kylen för att den ska bli lite fastare (det är lättare att skära upp). Jag brukar ha den i kylen och värma på en bit när jag är sugen! Den blir sådär perfekt kladdig då. 

 


Mums!