Kan ni tänka er att mina barn älskar blomkålssoppa? Dom sa på förskolan att Elsa hade ätit flera portioner och att jag helt klart va tvungen att laga det hemma. Japp, då gör jag det! Och ja, det gick verkligen hem, en super lätt variant som även Ester 9 månader tyckte om. Testa vetja! 

Ingredienser: 4 portioner.

350 g fryst blomkål

10 dl vatten

2 st tärningar av grönsaksbuljong

1 st gul lök

1/2 dl vispgrädde

Vitlökskrutonger: Jag hittade ”gammalt” vitlöksbröd som jag skar i små bitar och stekte ordentligt i olivolja, mums!

Gör såhär: 

Koka upp fryst blomkål med vatten, buljong och hackad lök.

Låt koka på svagare värme i ca 10 minuter.

Tillsätt grädden och mixa soppan.

Krydda efter smak och servera!

Stek små bitar av vitlöksbröd. Toppa soppan med vitlökskrutonger och färsk basilika.

Vill ni ha recept på fler olika sorters soppa så kika in HÄR!