Bräck som det så fint kallas är varianter på utbredd choklad med någon mumsig topping på. Bräck brukar finnas i lite finare delikatessbutiker i många härliga smaker gjort på kvalitets choklad. Dessa är super enkla att göra själv i den smak som är ens favorit! 

Ingredienser: 

100 g vit choklad

10 g frystorkade blåbär

2 tsk lakritspulver (efter smak)

Gör såhär: 

Smält chokladen i vattenbad eller mikro, rör ned lakritspulvret.

Bred ut chokladen i en lagom tjocklek (ca 0,5 cm) på bakplåtspapper.

Toppa med bären och låt stelna i kylen.

Bryt i bitar och servera!

– Några fler tips på riktigt goda kombinationer: 

1. Ljus choklad med lakritsflakes 2. Vit choklad med kokos och bär  3. Mörk choklad och saltade nötter 4. Vit choklad och polkagris 5. Ljus choklad med torkade bär och nötter.

Translated: Chocolate candy!

Ingredients:

100g white chocolate

10 g of freeze-dried blueberries

2 teaspoon of licorice powder (of taste)

Melt the chocolate in a water bath or microwave, stir with licorice powder.

Spread the chocolate in a moderate thickness (about 0.5 cm) on a baking sheet.

Top with berries and let cool in the fridge.

Break into pieces and serve!

A few more tips on really yummy combinations:

1. Light chocolate with licorice flakes 2. White chocolate with coconut and berries 3. Dark chocolate and salted nuts 4. White chocolate and candy cane 5. Light chocolate with dried berries and nuts.