Ett perfekt recept till smarriga och fluffiga hamburgerbröd. Imponera på gästerna med hembakta brioche bröd till de grillade burgarna, vad säger ni om det? Passar bra att ha i frysen och bara tina upp när de behövs så gör en dubbel omgång på stört. 

Receptet blir – 6 st hamburgerbröd

  • 1 dl ljummet vatten
  • 25 g jäst
  • 1 msk strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
  • ca 5 dl vetemjöl
  • 50 g rumsvarmt smör 
  • 1 uppvispat ägg till pensling

Gör så här: 

Rör ut jästen i ljummet vatten och tillsätt socker, salt, ägg och mjöl, spara lite mjöl till utbakning.

Arbeta ihop degen i maskin ca 7 minuter.

Arbeta sedan i smöret, lite i taget. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme.

Skjälp upp degen på mjölad bänk. Dela degen i 6 bitar.

Forma bitarna till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

Låt jäsa övertäckta ytterligare ca 1 timme.

Sätt ugnen på 200°c.

Pensla bröden med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Låt svalna på galler.