Lite tilltugg till imorgon kanske? Gott med sådana brödpinnar, kanske med lite ost på eller dipp till?

Ingredienser:

ca 10 dl mjöl
50g jäst
½dl vatten
2 tsk salt
0,7 dl olja

Gör såhär:

Smula jästen i en bunke. Häll i vattnet och rör tills jästen löst sig. Blanda i  oljan och nästan lite av mjölet (spar ca 1 dl till utbakningen). Det kan behövas lite mindre mjöl än vad receptet säger så blanda i lite i taget!

Arbeta samman degen i ca 5 minuter. Tippa ut degen på mjölat bord och knåda den smidig ca 10 minuter, eller i bakmaskin! Täck över degen och låt jäsa ca 1 timme. Värm ugnen till 200 grader. Vält ut degen på mjölat bord och knåda kraftigt.

Dela degen i lika stora delar. Använd en fjärdedel i taget och skär den i ca 20 lite avlånga delar. Sträck ut varje degbit till en ca 30 cm lång sträng, utan att rulla den med handflatorna. Lägg degstängerna med någon centimeters avstånd på bakplåtspapper.

Grädda ca 10 minuter.