Vi kör på med bullar nu när vi ändå håller på! För första gången har jag gjort bullar i form så att de får jäsa ihop till en super jättestor bulle! För att göra det ännu kalasigare har jag fyllt mitten av varje bulle med vaniljkräm – mums!

– Ett tips på en härligt mjöl ser ni på bilen nedan! 

Gör såhär: ca 12 större bullar 

[Ingredienser]

Degen:

Smält smöret i en kastrull, häll i 2.5 dl mjölk och värm till 37°C. Smula jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet.

Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet (spar lite till utbakning). Arbeta ihop en smidig deg och lägg under duk i ca 30 minuter för jäsning.

När degen jäst klart kavlar du ut den och breder på fyllningen. Rulla ihop.

Fyllningen:

Blanda ihop alla ingredienserna till en slät kräm. Bred på den utkavlade degen och rulla ihop.

Lägg bullarna ca 1 cm ifrån varandra i en form och låt jäsa i ca 30 minuter till. Sätt ugnen på 200°C och grädda sedan formen med bullarna i 20 minuter.

Låt bullarna svalna något. Fyll bullarnas mitt med vaniljkrämen, använd en lång och spetsig tyll. Låt svalna helt och lägg sedan på glasyr och florsocker. Servera!

bullform1 formbulle2 bulleform3

Translated: Buns in the roasting pan!

The dough:
75 grams of butter
2.5 dl milk
50 grams of yeast
1 pinch of salt
1 dl sugar
7 dl flour
1 tsp cardamom

Filling:
1/2 tablespoon cinnamon
100g butter
50 g almond paste
2 tablespoons sugar
1 teaspoon vanilla
about 2 dl vanilla ice cream

The dough:

Melt the butter in a saucepan, pour in 2.5 dl of milk and heat to 37 ° C. Crumble the yeast into a bowl and mix it in a little bit of degspadet.

Add the rest of degspadet, salt, sugar, cardamom and most of the flour (saving little to the baking). Work together a smooth dough and put under canvas in about 30 minutes for fermentation.

When the dough is fermented ready to roll it out and spread the filling. Roll up.

Filling:

Mix together all the ingredients to a smooth cream. Spread on the rolled out dough and roll up.

Place the buns about 1 cm apart in a mold and let rise for about 30 minutes. Preheat the oven to 200 ° C and bake then the shape of the buns in 20 minutes.

Let the buns cool slightly. Fill bull the centers with vanilla ice cream, use a long and pointed tulle. Let cool completely and then place the frosting and icing sugar. Serve!