Passade på att göra mandelmasse-bullar när jag ändå höll på att göra semlor, jag delade degen i två delar och gjorde bullar av den ena halvan och semlor av den andra halva, smart va? Tänkte att det blev riktigt många semlor av hela degen, onyttigt många semlor! Så de blev bullar också.. Mumms!

[Ingredienser]

Så gör du:

Smält smöret i en kastrull, häll i 2.5 dl mjölk och värm till  37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet. Använder du torrjäst se texten ovan..

Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet (spar lite till utbakning). Arbeta ihop en smidig deg och lägg under duk i ca 30 minuter för jäsning.

När degen jäst klart delar du degen i ca 18 bitar och rullar till runda bullar.

Fyllning: 

Kavla ut degen.

Riv ca 50 gram mandelmassa och blanda smöret och sockret, blandas till en jämn massa.

Smeta på ett jämt lager på den utkavlade degen och rulla sedan ihop och forma till bullar.

Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ytterligare 30 minuter.

Grädda sedan i ugnen på 200 grader i ca 8 minuter eller när bullarna börjar få lite färg. Låt svalna.