Nu tycker jag att hösten börjar kika fram och visst är det då dags att börja baka bullar? Jag tror nästan att jag har längtat lite efter att få börja höstbaka, det är nog min favorit-bak-tid på året, och julbaket också förstås! Har ni någon favorit fyllning i era bullar? Jag knepar och knåpar och försöker få fram en saftig och god fyllning men jag tycker inte att jag alltid lyckas. 

I detta recept testar jag att fylla mina bullar med mandelmassa och rabarber! 

[Ingredienser]

Gör såhär: 

Enkel bulldeg: 

Smält smöret i en kastrull, häll i 2.5 dl mjölk och värm till  37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet (mjölk & smör.)

Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet (spara lite till utbakning). Arbeta ihop en smidig deg och lägg under duk i ca 30 minuter för jäsning.

När degen jäst klart delar du degen i fler mindre bitar och kavlar ut.

Bred på fyllning, rulla ihop och jäs i ca 1 timme till.

Gräddas sedan i ugnen på 200 ° C i ca 8 – 10 minuter beroende på storleken.

Rabarber fyllningen: 

Lägg ca 2 dl uppskurna rabarber i en kastrull och koka upp tillsammans med 2 msk vatten och 1/2 dl strösocker. Låt koka på svag värme tills det blivit en kompott. Låt svalna i en skål. Tillsätt 50 g riven mandelmassa och blanda till en jämn massa. Färdigt!

 

In this recipe, I test to fill my buns with almond and rhubarb!

Ingredients: 

75 grams of butter
2.5 dl milk
25 grams of yeast
1 pinch of salt
1 dl sugar
7 dl flour

Proceed as follows:

Buns: 

Melt the butter in a saucepan, pour in 2.5 cups milk and heat to 37 degrees. Crumble the yeast into a bowl and stir it into the bit of degspadet (milk & butter.)

Add the rest of degspadet, salt, sugar, cardamom and most of the flour (save some for utbakning). Working together for a smooth dough and place under canvas in about 30 minutes for fermentation.

When the dough yeast clearly divide the dough into several smaller pieces and rolling pins out.

Spread with filling, roll up and let rise for about 1 hour.

Bake in the oven at 200 ° C for about 8-10 minutes depending on size.

Rhubarb filling:

Add about 2 cups sliced ​​rhubarb in a saucepan and bring to a boil with 2 tablespoons water and 1/2 cup granulated sugar. Let cook over low heat until it has become a mixed bag. Allow to cool in a bowl. Add 50 g grated almond paste and mix to a smooth paste. Finished!