Det här måste vara dom absolut godaste cashewnötterna som jag har testat! Cashew med havssalt – to die for! Jag höll nästan på att äta upp hela påsen i ett naffs men fick hålla koll på att det fanns ca 1 dl kvar till bakning av dessa kakor. 

Ingredienser:

1 dl Smiling cashew havssalt
100 g smör
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
Choklad till topping

Gör såhär: ca 10 st Cashewkakor 

Sätt ugnen på 200 ° C och börja med att hacka nötterna.

Rör smör och socker poröst.

Blanda i alla övriga ingredienserna under omrörning.

Arbeta till en smidig deg.

Forma degen till en rulle och skär ca 10 bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Toppa kakorna med choklad, havssalt eller hackade cashewnötter.

Grädda i ca 10 minuter.

– Läs mer om dessa underbart goda fairtrade/ekologiska nötter på Smilingcashews hemsida! 

Translated: about 10 Cashew Cookies

1 dl Smiling cashew sea salt
100g butter
1 dl granulated sugar
1 dl flour
1 dl oatmeal
1/2 teaspoon baking soda
Chocolate for topping

Preheat the oven to 200 ° C  and start chopping the nuts.

Stir butter and sugar fluffy.

Mix in all other ingredients under stirring.

Work into a smooth dough.

Shape the dough into a roll and cut about 10 pieces and place on a baking sheet with parchment paper.

Top the cookies with chocolate, sea salt or chopped cashews.

Bake for about 10 minutes. Serve!