Ingredienser

  • -- Botten: --
  • 12 digestivekex
  • 75 g smör
  • -- Fyllning: --
  • 400g philadelphiaost
  • 1dl strösocker
  • 1msk vaniljsocker
  • 1msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • -- Maräng: --
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • Några droppar citronsaft
  • Blåbär!

Cheesecake är inte alls fel, varken bakad eller fryst variant. Jag gillar dem båda men nu fick det bli en bakas med mycket blåbär och toppad med maräng. 

Blåbärscheesecake med maräng

Gör såhär:

Börja med att blanda digestivesmulor med smöret. Tryck ut digestiven i en form, fyll bara botten med smulorna.

Grädda bottnen i ugnen i 175 grader i ca 10 minuter.

Rör ihop philadelphiaosten med sockret och vaniljsockret en bunke. Blanda ner vetemjölet och rör till en slät smet.

Rör ner äggen – ett i taget – så att de blandas ut ordentligt i smeten.

Häll i formen med smulbotten. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45-50 minuter. Kakan kommer att verka mjuk men den stelnar när den svalnar.

Vispa upp äggvitorna tillsammans med sockret till en fast maräng. Spritsa marängen på cheeseackes och bränn av med en brännare på en gång. Toppa med massa blåbär!

Servera!

cheesecakeblue3cheesecakeblue1

Translated: Cheesecake with American blueberries!

12 digestive biscuits
75 g butter

400g cream cheese
1dl granulated sugar
1msk vanilla sugar
1msk flour
2 eggs

2 egg whites +  1 dl granulated sugar

Blueberries!

Start by mixing digestives with butter. Press out digestiven in a form, just fill the bottom with crumbs.

Bake the bottom of the oven at 175°C degrees for about 10 minutes.

Mix the cream cheese with the sugar and vanilla sugar a bowl. Stir in the flour and stir until smooth.

Stir in the eggs one at a time so that they blend out thoroughly into the batter.

Pour into the pan with smulbotten. Bake in the lower part of the oven for about 45-50 minutes. The cake will seem soft, but it solidifies when it cools.

Whisk the egg whites with the sugar to a firm meringue. Pipe meringue on cheese Ackes and burnt with a burner at once.

Serve!