Här kommer ett recept på en chokladig dessert som jag har kommit på själv. En choklad mousse gjord på grädde, kakao och kanel. En björnbärssås och kanderad mandel som topping. En blandning av massa underbara smaker i ett! 

Gör såhär: 

[Ingredienser]

Choklad cirklar

Smält den mörka chokladen, bred ut 8 st cirklar på ett bakplåtspapper, låt stelna i rumstemperatur.

Mousse

Vispa grädden, tillsätt vaniljsocker, kanel och kakao, smaka av tills du är nöjd med smaken.. Ställ i kylen.

Björnbärssås

Värm upp björnbären i  en stekpanna på medelvärme, tillsätt ½ – 1 dl vatten för att få extra sås, smaksätt med 1 msk socker. Rör om och mosa några av bären, häll upp i en skål och ställ för att svalna.

Kanderad mandel

Värm upp några matskedar strösocker i en stekpanna på hög värme, när sockret börjar smälta så häller du ner den hackade mandeln och rör om tills sockret börjar bli ljusbrunt. Häll av mandeln på ett oljat bakplåtspapper och låt svalna.

Spritsa ut moussen på en choklad cirkel, lägg på nästa chokladcirkel. Toppa med björnbärssåsen och den kanderade mandeln. Låt stå i kyl innan servering.