Dunder enkla chokladpraliner! Kan man säga att det är lite hälsosamma också? Med mörk choklad och en härlig nötmix med ingefära och kokos kan väl inget gå fel? Jag älskar kombinationen av nötter och choklad! Mums!
Ingredienser:
100 g Mörk choklad
1/2 dl Cashwe kokos & ingefära mix
Chokaldfärg
Gör så här:
Pudra lite lätt med chokladfärger i chokladformen.
Hacka nötmixen.
Smält chokladen över vattenbad eller i mikron försiktigt.
Blanda ned den hackade nötmixen i den smälta chokladen.
Häll över choklad och nöt blandningen i formen, dunka till formen så att chokladen lägger sig jämt och fint.
Låt stelna ordentligt under ca 2 timmar i kylen. Dunka ur pralinerna ut formen och servera!
– Läs mer om dessa underbart goda fairtrade/ekologiska nötter på Smilingcashews hemsida!
Translated: Chocolate bites with yummy nut mix!
100g dark chocolate
1/2 dl Cashwe coconut & ginger mix
Chocolate colors
Sprinkle lightly with chocolate colors in chocolate molds.
Chop the nut mix.
Melt the chocolate in the microwave carefully.
Mix in the chopped nut mix in the melted chocolate.
Pour over the chocolate and nut mixture into the mold, slapping in shape so that the chocolate settles evenly and finely.
Allow to solidify properly for about 2 hours in the refrigerator. Pound out the pralines out the shape and serve!
Åh det ser ju helt ljuvligt ut! Älskar deras nötmixer!
Får sällan till så där blanka och fina praliner dock -.-
Ja visst är det underbart! Har du testat att temperera chokladen? Det brukar alltid funka, det super snyggt!
Jag gjorde ett inlägg om temperering av choklad som du gärna får spana in: http://www.littledessert.se/blogg/allt-om-choklad/
Kram kram 🙂