Jag har nu införskaffat mig en glassmaskin så hej å hå vad det kommer bli glass här på bloggen nu! Jag har en glassmaskin från C3 en C3 Getalo time. Den har en super bra timer så man håller koll på tiden och det blir lättare att experimentera med tiden.
Gör såhär:
Rör ihop mjölken, grädden och sockret i en bunke.
Tag ut 1 dl av blandningen och lägg i en annan skål, blanda sedan i kakaon.
Häll över den mjölk och socker blandningen i glassmaskinen, kör i ca 20 minuter.
Häll sedan i kakao blandningen i glassmaskinen och kör i 1 minut till.
Häll över i en form och ställ i frysen, toppa gärna med lite riven choklad!
Om ni inte vill frysa glassen innan servering så kör i glassmaskin i ca 45 minuter och servera på en gång!
In English: Chocolate and vanilla ice cream in ice cream machine
2 dl whipping cream
2 dl milk
1 dl granulated sugar
2 tsp vanilla
1 tbsp cocoa
To do:
Stir together the milk, cream and sugar in a bowl.
Remove 1 dl of mixture and place in another bowl, then mix in cocoa.
Pour over the milk and sugar mixture into the ice cream machine, running in about 20 minutes.
Then pour in the cocoa mixture into ice cream maker and run for 1 minute.
Pour into a mold and place in the freezer, top with a little grated chocolate!
If you do not want to freeze the ice cream before serving so driving in ice cream maker for about 45 minutes and serve at once!
Åh jag älskar kallvispad gladd, oftast orkar jag inte stå vid spisen och göra glass, sen så ska den ju kallna i kylen/vattenbad. Jag rekommenderar Ben & Jerry’s glassbok. De flesta recepten är kallvispade och de är supergoda! 🙂
Funderar med på att införskaffa en sån. Fast platsbrist råder just nu 😉
Hurra för mera glass! 😀 Ser läckert ut!