Överraska din älskling med Chokladscones! Det kan vara en mysig fika, frukost eller mellanmål. Lika mysigt vid alla tillfällen när det gäller nybakt. Jag tycker att scones helst ska ätas på en gång direkt efter gräddning, då är dom som godast! [Det här receptet är gjort till Cylinda]. Gör såhär: (10 st mindre scones) Ingredienser: 5 dl vetemjöl Sätt ugnen på 225°C. Hacka chokladen grovt. Blanda alla ingredienser i en skål och rör om till en deg. Blanda gärna i mjölet allt eftersom. Forma den färdiga degen till 10 st bröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla bröden med uppvispat ägg. Grädda i ugnen i ca 15 minuter. Servera gärna på en gång med lite smör! Translated: Chocolate Scones, 10 pcs. 5 dl flour Preheat the oven to 225 ° C. Chop the chocolate. Mix all ingredients in a bowl and stir to form a dough. Consider mixing the flour into the dough gradually. Brush with beaten egg. Bake in the oven for about 15 minutes. Serve at once with some butter!
75 g smör
1/2 tsk salt
2 dl mjölk
1 msk strösocker
2 tsk bakpulver
50 g vit choklad (hackad)
50 g mörk choklad (hackad)
75 g butter
1/2 tsp salt
2 dl milk
1 tbsp caster sugar
2 teaspoons baking powder
50 g white chocolate (chopped)
50g dark chocolate (chopped)
Shaping the finished dough into 10 pieces of bread and put on a plate with baking paper.
Choklad-Scones
[ Extra choklad till den du älskar ]
Så gott det såg ut