Bullar säger väl ingen nej till? Och chokladbullar är väl ännu svårare att undvika? Det här blir riktiga godbitar det. Använd gärna lite ”finare” vetemjöl till bullar, det gör en så stor skillnad på smaken jämfört med vanligt vetemjöl som finns att köpa i alla matbutiker. 

Gör såhär: ca 18 små bullar

Degen
75 gram smör
2,5 dl mjölk
25 gram jäst
1 krm salt
1 dl socker
7 dl vetemjöl

Fyllningen
100g smör
50g hackad choklad
1tsk äkta vanilj
1msk vaniljsocker
2msk socker
1dl florsocker
2 tsk potatismjöl

Degen: 

Smält smöret i en kastrull, häll i 2.5 dl mjölk och värm till 37°C. Smula jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet.

Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet (spar lite till utbakning). Arbeta ihop en smidig deg och lägg under duk i ca 30 minuter för jäsning.

När degen jäst klart kavlar du ut degen till en fyrkant, breder på fyllningen och rullar ihop till en lång rulle.

Fyllningen: 

Blanda ihop smör och socker, rör tills det är blandat fint. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda väl till en krämig massa. Bred på krämen på en utkavlad deg.

Sätt ugnen på 200°c och grädda bullarna i ca 15 minuter beroende på storlek.

Tips: Toppa med choklad när bullarna precis tagits ut ugnen och pudra sedan med florsocker när de svalnat.

cocobulls2 cocobulls1

Translated: Chocolate buns!

The dough:
75 grams of butter
2.5 dl milk
25 grams of yeast
1 pinch of salt
1 dl sugar
7 dl flour, 1 teaspoon cardamom

filling:
100g butter
50g chopped chocolate
1 teaspoon vanilla genuine
1msk vanilla sugar
2 tbs sugar
1 dl icing sugar
2 tsp potato flour

The dough:

Melt the butter in a saucepan, pour in 2.5 cups of milk and heat to 37 ° C. Crumble the yeast into a bowl and mix it in a little bit of degspadet.

Add the rest of degspadet, salt, sugar, cardamom and most of the flour (saving little to utbakning). Work together a smooth dough and put under canvas in about 30 minutes for fermentation.

When the dough yeast clearly divide roll into a bun and cut into about 18 pieces.

filling:

Mix together butter and sugar, stir until it is mixed well. Add the other ingredients and mix well until creamy mass. Spread the cream on a utkavlad dough.

Tip: Garnish with chocolate when the buns just taken out the oven and dust with icing sugar then when cooled.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]