Världens godaste cupcakes! Behöver jag säga något mer? Chokladmuffins med jordnötssmörs frosting, love it! En härlig smakkombination som inte alls är för söt och man kan äta hur mycket som helst, alla borde testa detta härliga recept!
Muffinsen:
75g smör
1/2 tsk vaniljsocker
1 dl varmt vatten
1 1/2 dl mjölk
1 ägg
3 dl mjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl strösocker
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och tillsätt vaniljpulvret, vattnet, mjölken, och ägget. Rör om och blanda i de torra ingredienserna, mjölet, kakao, bakpulvret och sockret. Vispa ihop allt till en slät smet. Fyll muffinsformarna till 2/ 3 delar och grädda mitten av ugnen i ca 15 – 20 minuter. Låt svalna!
Frostingen:
100g rumtvarmt smör
2 dl florsocker
1 1/2 dl jordnötssmör
100g cream cheese
Gör såhär:
Vispa smör ljust och krämigt. Tillsätt florsocker och vispa lite till. Tillsätt sedan jordnötssmöret och cream cheesen och vispa ihop till en slät smet. Färdig att användas!
Hamnade här via en annans blogg där du lämnat en kommentar om kakfat. Visst är det en bra idé! Själv har jag också testat att göra med färdiga kakfatsstativ, och har även sådana stativ till salu på min blogg för den som är intresserad. http://allakansy.blogspot.se/2012/09/alla-kan-goratillverka-egna-kakfat.html
Vill man prova även en sådan variant, kostar dem jag har hemma 60 kr/st inklusive porto inom Sverige. Tack för fin inspiration!