Okej, det va ett tag sen Elsa fyllde år men äntligen har jag fått tummen ur och skrivit ihop receptet till er! Elsas födelsedagsmuffins – en dessertdröm för chokladälskare! Okej, Elsa åt upp jordgubbssåsen och grädden, (pappa fick äta upp resten) det va nog för mörk choklad för hennes smak. Varför inte testa att göra en fondant på mjölkchoklad? Någon som vågar sig på att testa?

Ingredienser: (ca 6-8 st muffins)

  • 4 msk strösocker
  • 2 äggulor
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad, 70%
  • 2.5 msk vetemjöl
  • Servera med jordgubbssås och vispad grädde!

Gör såhär:

  1. Vispa socker, ägg och äggulor pösigt.
  2. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen.
  3. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i det smälta smöret.
  4. Rör om tills chokladen har smält.
  5. Blanda chokladsmeten med äggblandningen.
  6. Vänd ner mjölet.
  7. Fördela smeten med sked i muffinsformarna.
  8. Grädda mitt i ugnen ca 7 min.
  9. Fondanten ska vara lös i mitten.
  10. Toppa med vispad grädde och mumsig jordgubbssås!

Trevlig helg allesammans! Hoppas att ni njuter av den ljuvliga chokladfondanten!