Nu är det dags för fudge igen, visst är det lite extra juligt med en riktigt härlig fudge? Det här blev riktiga små godbitar av mjölkchoklad fudge toppade med tranbär och hasselnötter, mums! Det går lika bra rar byta ut chokladen till vit eller mörk choklad i precis samma mängd. 

[Ingredienser]

Mjölkchoklad fudge med hasselnötter och tranbär

Gör såhär: 

Koka upp alla ingredienser utom chokladen, hasselnötterna och tranbär i en tjockbottnad kastrull.

Låt det koka försiktigt under ca 20 minuter. Gör ett kulprov när du tror att fudgen börjar bli färdig (häll en klick av smeten i en glas med kallt vatten, om smeten är fast är det färdigt).

Hacka chokladen och lägg i en skål. Hacka nötterna och tranbären och lägg i en annan skål.

Tag av från värmen och rör ner den hackade chokladen, rör om tills allt har smält ihop till en slät smet.

Häll upp i en form täck med folie eller bakplåtspapper.

Toppa med nötterna och tranbären. Låt stelna i kylen, skär i bitar och servera!

——

Milk chocolate fudge with hazelnuts and cranberries

1.5 dl powdered sugar
1.5 dl of syrup
1.5 dl cream
3 tablespoons butter
100g milk chocolate
1/2 dl chopped hazelnuts
4 tablespoons chopped cranberries

Boil all ingredients except the chocolate, hazelnuts and cranberries in a heavy saucepan.

Let it boil gently for about 20 minutes. Make a kulprov when you think fudge is getting ready (pour a dollop of the mixture into a glass of cold water if the batter is firm, it is ready).

Chop the chocolate and place in a bowl. Chop the nuts and cranberries and place in another bowl.

Remove from heat and stir in the chopped chocolate and stir until everything is melted together to form a smooth batter.

Pour into a mold cover with foil or parchment paper.

Top with nuts and cranberries. Let cool in the fridge, cut into pieces and serve!