Vågar ni testa något nytt? Det gjorde jag, jag gjorde denna chokladkola med färsk ingefära, jätte spännande! Jag gillar ingefära och vi hade en liten bit färsk ingefära hemma så varför inte, jag har hört att det ska vara super gott! Och det var det! Testa! Det smakar inte super mycket ingefära och det är en godare smak än vad man kan tro!

[Ingredienser]

Gör såhär: (ca 80 kolor)

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull.

Tillsätt grädde, socker, kakao och sirap. Koka kolan tills den är 120°C eller lite längre om man vill ha en lite hård kola.

Har du ingen termometer kan du i stället göra kulprovet.

Tillsätt ingefäran och rör om. (När det nästan är klart, vid ca 118 grader)

Smörj en form (ca 20 x 30 cm) med lite olja eller täck den med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och låt stelna i minst 1 timme, men gärna längre innan du skär dom.

Skär ut kolor i önskad storlek.

Linda in i bakplåtspapper eller servera som dom är!

 

In english: Chocolate Toffee with ginger

100g butter
4 tablespoons cocoa
2 dl whipping cream
3 1/2 dl granulated sugar
1 dl light syrup
2 tablespoons finely grated fresh ginger
Melt butter in a heavy saucepan.

Add cream, sugar, cocoa and syrup. Boil the school until it is 120 ° C or a little longer if you want a bit hard toffee.

Add ginger, stir. (When it is almost finished, at about 118 degrees)

Grease a form (about 20 x 30 cm) with a little oil or cover with parchment paper. Pour the batter into the mold and let it set for at least 1 hour, preferably longer before cutting them.

Cut out the schools in your desired size.

Wrap in wax paper or serve as they are!