Glad andra advent allesammans!

I samarbete med Malmö chokladfabrik har vi tagit fram det här härliga receptet. Deras underbart goda Christmas Edition choklad är perfekt att addera i julbaket för extra julkänsla! 

Ingredienser:

2 dl grädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
100 g smör
55 g Ö Dark Chocolate Christmas Ed. 70%

Gör såhär:

Smält smöret i en kastrull.

Blanda i socker, grädde och sirap. Låt koka på medelvärme tills kolan klarar av kulprovet*.

Tag av från värmen, när det slutat bubbla tillsätts chokladen.

Rör om till en slät smet och häll upp i en form som gärna klädd med bakplåtspapper.

Låt stelna i kylen, servera dom som de är eller slå in i papper!

Chokladkola2222


Tips: Använd vilken Ö kaka du vill! Din favvo! 

*Kulprovet: Tag en glas med kallt vatten. Droppa i kolan i det kalla vattnet. Går kolan att forma till en kula är det klart. Den konsistensen kolan får i vattnet är den konsistens som kolan får när den sedan är kyld.