Vad sägs om att mumsa i sig en liten pralin? Idag bjuder jag er på en härlig pralin-fyllning med kaffe från Sofiero kafferosteri. Det här måste vara en av de godaste praliner jag har gjort!

Fyllningen:

Gör pralinskal av mörk choklad!

Koka upp 4 msk kaffe med 1 nypa vaniljpulver, 1 msk ljus sirap och 1 msk strösocker.

Låt koka i ca 3 minuter under omrörning.

Låt svalna i ca 30 minuter. Rör sedan ner 50 g ljus choklad och blanda till en slät ganaché.

Låt svalna till rumstemperatur.

Fyll pralinskalen med fyllningen och låt svalna ordentligt. Fyll sedan med frystorkade bitar av hallon.

Täck sedan fyllningen med smält choklad som ett lock. Låt chokladen stelna ordentligt innan pralinerna bankas ut formen.

chokladpralin-sofiero6

[ Recept & Bilder till Sofiero Kafferosteri / Smakbox ]