Vad tycker ni, är de ur mode med cupcakes eller kommer denna goding slå tillbaka? Jag tycker att den har gjort sig en plats bland klassiska bakverk och är troligtvis här för att stanna. Det finns sååå många olika smaker och spännande kombinationer att testa. Jag säger då aldrig nej till en Cupcake om de bjuds!

You are a beautiful cupcake in a world full of cupcakes

Ingredienser:

  • Citron muffins
  • 75g smör
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 dl varmt vatten
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 st pressad citron
  • Rivet citronskal från 1 st citron

 

  • Frosting
  • 50g smör
  • 100g philadelphiaost
  • ca 4 dl florsocker
  • 1 krm vaniljpulver

Gör såhär:

Muffins

Sätt ugnen på 175°C.

Smält smöret tillsammans med vaniljpulvret och låt svalna.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sedan det smälta smöret, vattnet, mjölken och ägget.

Vispa ihop allt till en slät smet.

Fyll muffinsformarna till 2/ 3 delar och grädda mitten av ugnen i ca 15 – 20 minuter.

Låt svalna.

Frosting

Rör om smör och philadelphiaost ordentligt.

Tillsätt kaffet.Tillsätt florsockret, lite i taget.

För att få en fastare frosting tillsätts mer florsocker.

Toppa muffinsen med mini maränger, MUMS!