Jag ligger lite efter i bloggningen men detta var i alla fall det som jag gjorde som nyårsdessert! Cream brulee med choklad cream och hackade pistagenötter. Det var första gången jag gjorde en sådan dessert, den blev ganska lös, verkligen som en cream, ska den vara så? Fick för mig att den egentligen skulle dallra som en pannacotta, eller hur vill ni ha eran brulee? 

[Ingredienser]

Gör såhär: 

Cream brulee: 

Sätt ugnen på 90 grader, rör ihop äggulorna tillsammans med sockret (ca hälften) i en bunke.

Koka upp mjölk, grädde, resterande socker och vaniljpulvret i en kastrull under omrörning.

Häll över mjölkblandningen tillsammans med ägguleblandningen och blanda väl. Häll tillbaka i kasstrullen och värm försiktigt under omrörning tills smeten börjar bli krämig (temperaturen får inte överstiga 83 grader).

Fyll i formar och grädda i mitten av ugnen i ca 45 – 50 minuter.

Choklad cream: 

Hacka chokladen och lägg den i en bunke.

Blanda socker, äggula och maizena i en annan bunke. Koka upp mjölk och grädde och häll ner i ägguleblandningen. Rör om och häll tillbaka i kastrullen.

Värm krämen försiktigt under omrörning på låg värme tills smeten tjocknar (skall vara spritsbar).

Häll ner krämen i bunken med chokladen och rör om tills chokladen är helt smält.

Mixa med stavmixer så krämen blir helt slät.

Garnering: 

Strö över ett jämt lager med socker över bruleerna och bränn av med en gasbrännare. Spritsa chokladkrämen på den brända sockret. Strö över lite hackade pistagnötter och servera på en gång!