Äntligen har jag tagit mig tid till att göra Cronuts, det tog två försök men tillslut blev dom helt okej faktiskt! Cronuts har jag skrivit om tidigare i bloggen, det är en bakelse från USA som är en blandning av crossiant och donut, därav namnet – Cronut! Degen är som en smördeg precis som degen till crossianter och utseendet är som donuts samt tillagningen. Det var riktigt gott! 

[Ingredienser]

Gör såhär: 

Smula jästen i en bunke.

Tillsätt hälften av smöret, vatten och mjöl.

Blanda ihop till en slät deg. Kavla / tryck ut och lägg i kylen.

Hyvla resten av smöret och lägg på halva degen, vik över och tryck ihop kanterna. Kavla ut degen, vik igen och kavla ut. Lägg degen i kylen i ca 15 minuter och gör detsamma igen.

Kavla ut degen och stansa ut cronutsen. Låt jäsa på en plåt i minst 1 timme.

Fritera cronutsen i rapsolja, ca 1 – 2 minuter på varje sida och i en temperatur på ca 165 grader.

Lägg på en sockrad tallrik och låt svalna.

Dekorera med glasyr. Det går även att fylla cronuten med vaniljkräm om så önskas.

Servera!

 

Transtaled: Cronuts!

25g fresh yeast
2.5 dl flour
150g butter
0.5 dl water
sugar
glaze
oil

How to:

Crumble the yeast into a bowl.

Add half of the butter, water and flour.

Mix together to form a smooth dough. Roll / print out and put in the refrigerator.

Plane remaining butter and place on half the dough, fold over and press the edges together. Roll out the dough, fold again and roll out. Place the dough in the fridge for about 15 minutes and do the same again.

Roll out the dough and punch out cronutsen. Let rise on a baking sheet at least 1 hour.

Deep-frying cronutsen of rapeseed oil, about 1-2 minutes on each side and at a temperature of about 165 degrees.

Add a sugared plate and let cool.

Decorate with frosting. You can also fill cronuten with vanilla cream if desired.

Serve!