Nu ska ni få ett underbart recept på en riktigt mumsig tårta. Mastig som bara den men är helt oemotståndlig! Vad säger ni om en botten med smak av choklad, jordnötsmousse och en krämig choklad ganache? Muuuums! 

[Ingredienser]

Devil’s Hollywood food cake 

Gör såhär: 

Tårtbotten:

Koka upp vattnet och blanda med kakao och muscovadosocker tills det löst upp. Ställ åt sidan och låt svalna en aning.

Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljpulver och salt i en skål.

Vispa smör och socker krämigt i en annan skål. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.

Blanda sedan i lite av varje i smörbalndningen, varannan kakaoblandning / mjölblandning. Rör ihop tills allt är blandat i skålen.

Häll ner i en form på ca 20 cm och grädda på 175 grader i 40-50 min. Känn av med en sticka, när kakan är klar så är stickan helt torr.

Choklad ganache:

Hacka chokladen. Värm upp grädden tills den nästan kokar. Ta av den från plattan och häll ner chokladen. Rör om tills all choklad har smält. Ställ in i kylen medan du sätter ihop tårtan.

Jordnötssmörs mousse:

Vispa grädden hårt och fluffigt.

Vispa upp cream cheese fluffigt, tillsätt florsocker och sedan jordnötssmöret (efter smak, tillsätt mer om det behövs). Vänd ned den vispade grädden i cream cheese blandningen  och blanda väl.

Lägg jordnötsfyllningen mellan lagren av chokladbotten. Häll över chokladkrämen och dekorera med stössel, ätbart glitter eller annat kul!

Servera och njut!

 

———-

Translated: Devil’s Hollywood food cake

– Cake base –
1 dl cocoa
1 dl light muscovado sugar
2.5 dl hot water
5 dl flour
1 tsp baking powder
1 tsp bicarbonate of soda
1 tsp vanilla powder
1 pinch of salt
200g unsalted butter
2 dl granulated sugar
3 eggs

– Chocolate ganache –
450 g of dark chocolate
2,5 dl cream

– Peanut Butter Mousse –
300g cream cheese
1.5 dl whipping cream
2 dl powdered sugar
about 200 g peanut

Cake base :

Boil the water . Mix with cocoa and muscovado sugar until dissolved up . Set aside and let cool slightly .

Mix flour , baking powder, baking soda , vanilla powder and salt in a bowl.

In another bowl, whisk the butter and sugar creamy . Add one egg at a time and whisk .

Wind ago with a scoop of flour mixture and some cocoa mixture (make sure to finish with cocoa mixture) . Fors Tightly so until well blended into the bowl.

Pour into a mold of about 20 cm and bake at 175 degrees for 40-50 minutes. Probe with a stick , when the cake is done so is the stick completely dry.

Chocolate ganache:

Chop the chocolate. Heat the cream until almost boiling. Take it from the heat and pour the chocolate. Stir until all the chocolate has melted. Set in the fridge while you assemble the cake.

Peanut butter mousse :

Whip the cream until stiff and fluffy.

Beat the cream cheese fluffy , add powdered sugar , then peanut butter (to taste , add more if needed) . Turn down the whipped cream into the cream cheese mixture and mix well.

Add peanut filling between layers of the chocolate cake. Pour the chocolate cream and decorate with sprinkles , edible glitter or other fun !

Serve and enjoy!