Har ni testat att göra egna donuts / munkar förut? Det har jag gjort, både vanliga sockrade och fyllda munkar, suuper gott att göra själv, måste testas om ni inte redan har gjort det! Jag skulle typ kunna äta 100st om dagen!

Gör såhär:

[Ingredienser]

Smula sönder jästen i en bunke och häll över det ljumna vattnet och lös upp jästen i vattnet.

Smält smöret i en kastrull, häll över mjölken och låt det svalna till 37 grader.

Häll degvätskan över jästen och tillsätt socker, salt, ägg och hälften av mjölet.

Rör ihop till en slät smet, tillsätt sedan resten av mjölet, lite i taget. Knåda degen ett par minuter och låt den sedan jäsa i en timme.

Kavla ut degen tills den är ca 1 cm tjock, stick ut rundlar med hjälp av en utstickare eller ett glad, glöm inte hålet i  mitten. Låt jäsa till dubbel storlek i ca 1 timme till.

Hetta upp oljan till ca 180 grader i en gryta om du inte använder en fritös. Fritera de jästa ringarna gyllenbruna och ca 1 minut på varje sida.

När donutsen tas upp från fritösen lägg dem på en tallrik med socker, vänd donuten i sockret och låt dem sedan ligga och svalna innan servering eller frysning.