Här kommer ett enkelt recept på donuts som är svårt att misslyckas med! Vänd dom i socker, doppa i smält choklad, strössla, ja – det finns så många olika snygga och goda varianter på hur man kan tänkas vilja ha sina donuts! Testa! Muuuums!

[Ingredienser]

Gör såhär:

Smält smöret och värm upp tillsammans med mjölken till 37 grader.

Smula ner jästen och lös den i vätskan.

Blanda i alla torra ingredienser i en bunke och häll sedan över vätskan under omrörning.

Arbete till en smidig deg och låt jäsa i ca 30 minuter.

Kavla ut degen på mjölat bakbord och stansa ut rundlar. Jag använde ett glas och ovansidan på en stor tyll för att stansa ut mini donutsen.

Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 30 min till.

Värm upp olja i en kastrull eller fritös till 170 grader (Det går bra att ha lite svalare). Lägg ned några donuts i taget och fritera till de är gyllenbruna, om du använder lite olja går det bra att vända på dom så att dom blir jämt gräddade.

Lägg upp munkarna på en tallrik med socker och sedan på en ren tallrik för att svalna.

Färdiga att äta!

    

In english:

Donuts! 

100g butter
2 dl milk
25 g yeast
1 dl sugar
½ teaspoon salt
1 egg
about 8 dl flour
Oil for deep frying!

Proceed as follows:

Melt the butter and heat it up with the milk to 37 degrees.

Crumble the yeast and dissolve it in liquid.

Mix all dry ingredients in a bowl and then pour over the liquid, stirring occasionally.

Work to a smooth dough and let rise for about 30 minutes.

Roll out the dough on floured surface and punch out circles. I used a glass and the top of a large piping tip to punch out the mini-donuts.

Place on a baking sheet with parchment paper and let rise for about 30 minutes.

Heat the oil in a saucepan or deep fryer to 170 degrees (It is ok to have a little cooler). Fry a few donuts at a time and fry until they are golden brown, if you use a little oil is fine to turn them so that they get evenly baked.

Add up the donuts on a plate with sugar and then on a clean plate to cool.

Ready to eat!