Vad sägs om denna goding när man är riktigt sugen på choklad? Ja tack! Choklad och Dulce de leche, kan det bli smarrigare? Det är alltid kul att testa nya varianter på chokladkaka, denna är av lite kladdigare variant vilket gör det ännu godare! 

Ingredienser:

1/2 burk kondenserad mjölk (Sötad)
115 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
1/2 dl ljus sirap
1 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1 nypa salt
1/2 tsk äkta vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver

Gör såhär: 

Börja med att koka burken med kondenserad mjölk, gärna dagen innan och förvara i kylen. Tag bort etiketten och koka hela burken i ca 1 timme. Låt svalna.

Vispa ihop smör och strösocker

Tillsätt äggen, lite i taget under omrörning

Tillsätt sirapen

Tillsätt (lite i taget) mjölet, kakaon, bakpulvret, vaniljsockret och saltet

Vispa till en slät smet och häll i en form klädd i bakplåtspapper

Klicka i den kondenserade mjölken i chokladsmeten

Grädda i ugnen på 175°C grader i ca 45 minuter.

Servera!

——————————————————————————–

In English: 

Ducle de leche Brownie

1/2 can of condensed milk (sweetened)
115g butter
2 dl powdered sugar
2 eggs
1/2 dl light syrup
1 dl flour
1.5 dl of cocoa
1 pinch of salt
1/2 teaspoon real vanilla powder
1/2 tsp baking powder

Start by boiling the can of condensed milk, preferably the day before and store in the fridge. Remove the label and boil the whole bottle in about 1 hour. Allow to cool.

Beat together butter and powdered sugar

Add the eggs, a little at a time, stirring

Add the syrup

Add (little by little) the flour, cocoa, baking powder, vanilla sugar and salt

Whisk until smooth and pour into a form clad in parchment paper

Click in the condensed milk into the chocolate mixture

Bake in oven at 175 ° C degrees for about 45 minutes.

Serve!