Perfekta kakor att ha i frysen, gott att ta fram när gästerna kommer med kort varsel. Vad gillar ni bäst, hårda eller mjuka kakor? Såå svårt jag skulle nog aldrig kunna välja! 

Ingredienser: (12 st kakor)

100 g smör

1/2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1 nypa vaniljpulver

1/2 tsk bakpulver

6 st Dumle

Flingsalt till topping 

 

Gör så här: 

Sätt ugnen på 175°C.

Knåda ihop alla ingredienser till degen (utom dumle och flingsalt), arbeta till en slät deg.

Dela degen i 12 st bitar och rulla till bollar.

Lägg bollarna i en kakplåt eller på en plåt med bakplåtspapper.

Gör hål i varje boll och lägg i en halv Dumle i varje kaka.

Grädda i mitten av ungen i ca 12 minuter.

Låt kakorna svalna och Toppa med flingsalt!


Ha en fortsatt härlig dag!