Nu jädrar är vi igång med grillsäsongen eller vad säger ni? I samarbete med Cylinda.se har vi tagit fram detta härliga recept, dundergoda vegoburgare helt enkelt! Lätt som en plätt är det också att ta bort eller lägga till topping på din burgare så att den passar juuust dig! Stek, unga eller grilla!

Ingredienser: 4 burgare. 

4 st Brioche bröd

ca 250 g Vegofärs 

Salt & Peppar 

Sallad, gärna blandad 

Tomat, tunt skivad

Röd lök, tunt skivad 

Coleslaw 

Lime, i klyftor 

Olivolja att pensla på pommes och steka burgare i 

2 st sötpotatisar till pommes.

Gör såhär:

Krydda och forma färsen till 4 st burgare. 

Stek i olja till det blivit gyllenbruna. 

Lägg burgaren i brödet och toppa med coleslaw, sallad, tomat och lök. 

Sötpotatispommes: 

Sätt ugnen på 200°C. 

Skala och skiva sötpotatisen i jämna bitar. 

Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med olja och toppa med salt och peppar. 

Stek i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills det blivit gyllenbruna. 

Super gott med lite pressad lime till!