Ett gäng mumsiga bullar är alltid bra att ha i frysen, ibland blir man lixom bara sådär super sugen! Vi har testat att ha vår hemgjorda lemoncurd i bullarna och de funkade toppen. Extra somriga och fräscha bullar, gillar ni också smaken av fräsch citron?
Ingredienser ca 20 bullar
- 75 g smör (rumstempererat)
- 2 1/2 dl mjölk
- 50 g (1 pkt) jäst för söta degar
- 1/2 dl vit sirap
- 2 krm salt
- 1 tsk kardemumma
- 400 g vetemjöl
Lemoncurd fyllning hittar du recept på här! Annars finns det färdig att köpa i nästan alla mataffärer.
Så här:
- Värm mjölken till 37°C.
- Smula ner jästen i en bunke.
- Häll över mjölken och rör om.
- Tillsätt smöret i mindre bitar, sirap, salt och kardemumma.
- Tillsätt mjölet men spara lite till utbakningen.
- Arbeta degen kraftigt, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig eller släpper från kanterna av skålen.
- Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.
- Knåda degen lätt på mjölat bakbord.
- Kavla degen ut till en rektangel.
- Bred på lemoncurden.
- Rulla ihop till en rulle och skär i bitar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
- Låt jäsa under bakduk cirka 40 minuter.
- Värm ugnen till 225°C.
- Pensla med ägg och grädda sedan bullarna mitt i ugnen, 10-12 minuter.
Hoppas att ni har en härlig sommar!
Lämna en kommentar