Ett gäng mumsiga bullar är alltid bra att ha i frysen, ibland blir man lixom bara sådär super sugen! Vi har testat att ha vår hemgjorda lemoncurd i bullarna och de funkade toppen. Extra somriga och fräscha bullar, gillar ni också smaken av fräsch citron?  

Ingredienser ca 20 bullar

  • 75 g smör (rumstempererat)
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 50 g (1 pkt) jäst för söta degar
  • 1/2 dl vit sirap
  • 2 krm salt
  • 1 tsk kardemumma
  • 400 g vetemjöl

Lemoncurd fyllning hittar du recept på här! Annars finns det färdig att köpa i nästan alla mataffärer. 

Så här:

  1. Värm mjölken till 37°C.
  2. Smula ner jästen i en bunke.
  3. Häll över mjölken och rör om.
  4. Tillsätt smöret i mindre bitar, sirap, salt och kardemumma.
  5. Tillsätt mjölet men spara lite till utbakningen.
  6. Arbeta degen kraftigt, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig eller släpper från kanterna av skålen.
  7. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.
  8. Knåda degen lätt på mjölat bakbord.
  9. Kavla degen ut till en rektangel.
  10. Bred på lemoncurden.
  11. Rulla ihop till en rulle och skär i bitar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
  12. Låt jäsa under bakduk cirka 40 minuter.
  13. Värm ugnen till 225°C.
  14. Pensla med ägg och grädda sedan bullarna mitt i ugnen, 10-12 minuter.

Hoppas att ni har en härlig sommar!