En moccatårta har jag nog aldrig sett i ett bageri eller ett konditori någon gång, är det omodernt eller är det bara ingen som gillar det? Moccatårtan består av 3 marängbottnar med moccasmörkräm emellan alla lagren och runt om hela tårtan. Jag som inte dricker kaffe har svårt med moccasmaker men de som gillar kaffe och smörkräm är nog denna tårta perfekt!

Ingredienser: ca 6 portioner

Bottnar:
6st äggvitor (2dl)
3dl socker

Mockakräm:
3 msk snabbkaffe
+ 1 msk hett vatten
200 g osaltat smör
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 äggulor

Gör så här: 

Gör bottnarna:

Vispa ägg och socker till maräng.

Rita 3 runda ringar på ett bakplåtspapper i lagom storlek för dina bottnar till tårtan.

Lägg på marängen på bakplåtspappret så det blir jämnt fördelar i alla 3 cirklarna, grädda sedan marängbottnarna i ugnen under ca 70 min i 125 grader.

Gör krämen:

Lös upp snabbkaffet i vattnet och låt det svalna.

Rör smör, florsocker och vaniljsocker poröst, blanda sedan i kaffet under omrörning. Tillsätt sedan äggulorna under omrörning.

Bred sedan krämen mellan och runt bottnarna, dekorera gärna med lite smält choklad och pudra med florsocker.

——-

Elsas mocha cake

Bottoms:
6 x egg whites (2dl)
3 dl sugar

Mocha Cream:
3 tablespoons instant coffee
+ 1 tablespoon hot water
200g unsalted butter
1 1/2 dl powdered sugar
2 tsp vanilla
3 egg yolks

Beat eggs and sugar into meringue.

Draw three round rings on a baking sheet in a suitable size for your bottoms to the cake.

Add the meringue on the parchment paper so it is evenly advantages in all three circles, then bake meringue bottoms in the oven for about 70 minutes at 125 degrees.

Make the cream:

Dissolve the instant coffee in the water and let it cool.

Beat the butter, icing sugar and vanilla sugar porous, then mix in coffee, stirring occasionally. Then add the yolks.

Spread cream between and around the bottoms, decorate preferably with a little melted chocolate and sprinkle with icing sugar.

Serve!