[ Alkoholhaltiga drycker ]

Nu börjar Henriks favorit högtid närma sig. Om han får bestämma blir det 100tals ägg och riktigt storslaget. Om jag får välja har jag en rejält storslagen jul istället, haha. Vi har inga planer alls över påsk, eller ja.. jag jobbar. Jag jobbar både skärtorsdagen, långfredagen, påskafton och påskdagen, yeahjj! Självklart finns det många goda alkoholfria alternativ också. Jag tycker inte att det måste vara alkoholhaltiga drycker som serveras vid högtider. Om man nu väljer att servera alkohol tycker jag självklart att man ska ha alkoholfria alternativ att välja på också. 

påsk11

Pasqua rött och vitt vin: 

I Italien är påsken, eller ”pasqua” som det heter på italienska, den stora högtiden på året. Högtiden firas runt inte minst runt matbordet med storslagna måltider från frukost till middag – gärna med ett glas vin till. Nu vill allt fler i Sverige inspireras till häftiga påskmåltider på italienskt vis.

Pasqua Sanzeno Chardonnay är ungdomlig och fruktig men på samma gång en ganska frisk karaktär med toner av tropiska frukter, päron, vanilj samt fat. Passar väldigt bra till medelkraftiga fiskrätter, grillade skaldjur och grönsaker. Vinet har även en imponerande låg sockerhalt på endast 5g/liter. Boxen har en puderrosa, vårfräsch design.

Pasqua Sanzeno Cabernet Merlot är ett lättsamt och fruktigt rödvin med en trevlig smak av mörka bär och lakrits. Utmärkt till medelkraftiga kötträtter, grillade grönsaker, fläsk och kyckling.

carmen1

Carmen – nytt rödvin på marknaden: 

Rödvinet Carmen är en välkommen uppstickare på den internationella marknaden. Det är ett vin av hög kvalitet med modern stil. Tack vare sin fruktighet och inslag av svarta vinbär, viol och choklad har det blivit ett mycket populärt rödvin till lamm- och kötträtter. Viña Carmen är Chiles äldsta vinproducent vars historia sträcker sig ända från 1850. År 1999 var Viña Carmen först i landet med ekologisk vinodling och i dag är företaget en av Chiles mest betydelsefulla vingårdar. Sedan 2011 är företaget certifierat enligt Certified Sustainable Wine of Chile.

Carmen – Gran Reserva Cabernet Franc, 2012Artikelnr: 6221Pris: 119kr, Alkoholhalt: 14,5 %, Land: Chile, Maipo, Råvaror: Canerbet Franc. 

risling1

Riesling – Vårens trendigaste druva: 
Dina gäster kommer definitivt att bli imponerade av vinet som fungerar ypperligt både som drink och som matvin. Riesling är dessutom vårens trendigaste druva och passar perfekt till fisk och skaldjur, men även till mer smakrik asiatisk mat, eller förrätter som är lite salta eller syrliga. Ostron eller en syrlig limesås gör att vinet blir ännu rundare och godare. Vinet har en ungdomlig, druvig doft av honung, kryddor, gröna äpplen och lime. Torr frisk smak med inslag av honung, kryddor, gröna äpplen och citrus.

Gustave Lorentz Riesling Reserve, 750mlPris: 94:-Systembolagsnummer: 22257. Sortimentstyp: Vitt vin. Alkoholhalt: 12.5 %Druvor/Råvaror: Riesling 100%. 

nikka1

Whisky – Nikka: 

En inte alls så rökig whisky men ändå stark i smaken. Whiskyn är tillverkad i Japan vilket tycker jag gör det ännu mer spännande. Flaskan är riktigt snygg och kommer absolut att användas flitigt efter att whiskyn är slut. Alkoholhalt: 51,4 %, Färg: Brungul färg. Doft: Komplex, maltig doft med fatkaraktär, inslag av torkade aprikoser, apelsinblommor, honung, marsipan och ton av rök. Råvaror: Mäktat korn och andra sädesslag.