En pepparkaksdeg är enkel att slänga ihop och låta vila i kylen tills man är sugen på några nygräddade peppisar. Det går även lika bra att frysa degen om man är sugen på att baka pepparkakor året om! Riktigt smart, eller om man har feeling i oktober och ska baka ut kakorna i december så in i frysen med degen bah! 

Ingredienser:

150g smör
2dl socker
½dl ljussirap
1dl vatten
1msk malen ingefära
1msk kanel
1tsk kardemumma
½tsk bikarbonat
7dl vetemjöl

Gör såhär: 

Rör socker, sirap och smör.

Blanda i dem övriga ingredienserna. Blanda i lite mjöl i taget.

Låt stå i kyl över natten.

Kavla ut och tryck ut papparkakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Gräddas i ugnen på 225 grader i ca 2 – 3 minuter beroende på tjocklek. Håll noga kolla på kakorna så dom inte bränns.

Sen är det bara att mummsa i sig dom!

Peppis2


Homemade gingerbread!

150g butter
2dl sugar
½ dl light syrup
1dl water
1 tablespoon ground ginger
1 tablespoon cinnamon
1 tsp cardamom
½ tsp bicarbonate
7dl wheat flour

Stir sugar, syrup and butter.

Mix in the other ingredients. Mix in the flour – a little at a time.

Let stand in refrigerator over night.

Roll out and press out the cookies and place on a baking sheet with parchment paper.

Bake in the oven at 225 degrees C for about 2-3 minutes depending on thickness. Keep a close check on the cookies so they do not burn.

Serve!